STUDIO APARTMENT

STUDIO APARTMENT

The apartment is located nearby San Marcuola Pier, near the church to the Saint dedicated, in Sestiere Cannaregio. The housing unit is the result of a transformation and renovation after a bureaucratic change of use process. Moreover the Venice Authority has been involved due to the monumental bond of the building.

The project has changed the use of the interior, from a warehouse to an apartment, to create a unit for tourist rental.

The dimension of the apartment was the minimum standard to achieve the change of use granted by the competent authorities. The unit was not very bright, but after the transformation the interiors of the apartment seem wider, thanks to the accurate use of materials, colors, and the arrangement of two big mirrors at the entrance: now the space is more comfortable for the people who lived it and for those who will be welcomed.

The original warping of the beams has been maintained to create a unique atmosphere. Then the ceiling was painted in white, like the walls. Only the wall where the bed is placed has the same color as the flooring, that is gres in wood look porcelain tiles, in taupe color.

The interior design is minimal, the fornitures are in different materials but clear, lacquered and transparent, all in natural and monochromatic colors.

  • category Residential
  • place Venice
  • type of intervention Extraordinary Maintenance
  • year of realization 2018
  • duration of works 100 days